ТЕСТОСТЕРОН :Как да го увеличим натурално чрез хранене, суплементаця и тренировки ?

ТЕСТОСТЕРОН :Как да го увеличим натурално чрез хранене, суплементаця и тренировки ?

Тестостеронът, както е известно на всички, е основният хормон отговарящ за силата, мускулната маса и либидото, но той има връзка с още много други процеси: от настроението и паметта до здравето на костите. Ето защо е важно нивата ни на тестостерон да са в оптимални граници , не само за по добри резултати в залата , но и за по-добро здраве и качествен живот като цяло. Ето и няколко научно доказани метода за натурално повишаване на нивата на тестостерон:
Консумирайте храни , богати на витаин D и Цинк (червени меса, цели яйца, риба). Адекватният прием на холестерол ( в разумни граници , разбира се) е основа за поддържане на оптимални нива на тестостерон!

Тренирайте с тежко- проучванията показват, че тренирането с по-висока интензивност (т.е. по-големи тежести),и особено с повече базови, многоставни упражнения (като например клек , лег, тяга, изхвърляния и др.) оказва изключително благоприятно въздействие върху синтеза на тестостерон.

Приемът на определени суплементи , особено в комбинация с добре построена тренировъчна програма и адекватен хранителен режим, може да помогне значително за повишаване на тестостерона във физиологични граници. Такива вещества са Tribulus terrestris (също известен като трибестан или бабини зъби) , Ashwagandha (Ашваганда), D-AA (Д-аспарагинова киселина) , Цинк , както и други вещества, които можете да намерите както поотделно , така и в състава на комплексни формули , направени точно с цел увеличаване на натуралното производство на тестостерон.

И на последно място , но не и по важност , от изключително важно значение е сънят , не само количеството , но и качеството му!

Share this post