ПОЛЕЗНАТА СТРАНА НА ЛОШОТО ВРЕМЕ.

ПОЛЕЗНАТА СТРАНА НА ЛОШОТО ВРЕМЕ.

Всички сме забелязали когато навън няма слънце и времето се разваля, че рязко ни спадат енергийните нива. Така е с всичко живо в природата, птиците не летят в небето, бозайниците са се скрили на топло и сухо.
Лошите дни без слънце имат своето място в биологичният ни ритъм, рязко се променя и ендокринната ни картина което реглектира на енергията и настроението ни. Липсата на слънце води до спад на Серотонина, половите хормони, адреналина … но това пък дава възможност на телата ни да се възстановят, нервната система, енергийните запаси. Правилното е да помогнем на този процес, а не да се съпротивляваме.
-не се опитвайте да се вдигнете с прекалено количество енергийни напитки или кафе. Това във времето ще има обратен ефект.
-дайте си почивка, малко повече сън е добре дошъл.
– НЕ ПРИЕМАЙТЕ ПОВЕЧЕ ХРАНА!!! В никакъв случай, стоенето в къщи или липсата на настроение често водят до изкуствен апетит но това не е правилно. В тези дни обмяната не е на ниво, и лесно се трупа. Учете се от природата в лошите дни всичко живо се храни по-малко птиците не летят а и да летят няма насекоми, хищниците и те се пестят, природата почива и ние като част от нея сме в хармония и трябва да се слеем, а не да се борим.

Share this post