НЕ БЪРКАЙТЕ КАРДИО ТРЕНИРОВКА С АЕРОБНА ТРЕНИРОВКА

НЕ БЪРКАЙТЕ КАРДИО ТРЕНИРОВКА С АЕРОБНА ТРЕНИРОВКА

Много често двете наиминования се използват за един и същ вид тренировка, но на практика те са коренно различни. Бъркането идва може би от факта, че и двете са свързани с качествот издържливост.

– Кардио тренировка е тази кото има за цел да натоварва и води до качествени изменения в работата на сърдечносъдовата, дихателната и други систем. Кръговите тренировки са един вид кардио тренировка. Тя може да има продължителност от около минута до часове. Например една среща по борба, или по-скоро еднатат и част продължава около 3мин, но се изисква изключително здрава кардио работа.

– Аеробната тренировка е тази която протича при достатъчно обезпечаване с кислород работещият мускул и пълно изгаряне на метаболитите в цикъла на Кребс за енергообезпечаване. ТОВА СЕ ДОСТИГА СЛЕД 7-12 мин В ЗАВИСИМОСТ ТРЕНИРАНОСТА НА ИНДИВИДА. И говорим за толкова продължителна работа от един вид натоварване, примерно бягане, колоездене и други. Аеробната тренировка и свързаното с нея енергообезпечаване дават възможност за предпочитано гориво Мазнините. Поради тази причина се използва и е изключително подходящо за редуциране на теглото и коригиране на визията в бодибилдинг програми.

Много често кардио заниманията когато се правят кръгови тренировки са изключително анаеробни, защото се работи дефицит на кислород, поради факта, че необходимост от него има в няколко части. на тялото от естеството на тренировката.
В създалата се ситуация където много от нас тренират в кръгове и със собствено тегло, можем да на правим кардио тренировката малко по-аеробна като помогнем на сърдечносъдовата и дихателните системи с приема на Инизин, Л-карнитин, коензим Q10 и други. По този начин ще гарантираме малко по-голям процент изгорени мазнини и малко по малко катаболни процеси и загуба на мускулна маса.

Share this post